5 manieren om je dag goed af te sluiten

Na een drukke dag is het zo verleidelijk om voor de tv te kruipen en daarna gewoon direct je bed in te kruipen. In je bed lig je nog een tijdje wakker en komt de dag nog een keer voorbij. Je maalt misschien nog een tijdje tot je vanzelf in slaapt valt.

Ik las ergens dat je brein hetzelfde is als tofu. Het smaakt naar waar je het in marineert. Als je slaapt heeft je brein gemiddeld 8 uren om te marineren! Als je gaat slapen met zorgen en een malend brein dan heb je een grote kans dat dat je volgende dag meteen weer kleurt. Het werkt net zoals vlees, hoe langer je marineert, hoe sterker de smaak.

Dat wetend is het een slim idee om ‘s avonds wijs je marinade te kiezen. Welke smaak wil jij dat je brein heeft? Als jij dan toch mag kiezen, zou je dan niet liever kiezen voor positiviteit?

Hieronder 5 manieren om je dag goed af te sluiten en af te stemmen op wat je wil ervaren. Je kunt kiezen voor één manier of om een aantal te combineren. Kies iets wat voor jou fijn werkt.

1. Als je hoofd en je energieveld nog te vol zit kan je kiezen om eerst te douchen voordat je gaat slapen. Stel je tijdens het douchen voor dat alles moeiteloos van je afstroomt. Het gaat moeiteloos mee met het water en het doucheputje in. Wat fijn! Je hoeft het niet mee te nemen. Morgen is er weer een dag. Nu mag je alles achter je laten.

2. Sta stil bij alles waar je dankbaar voor bent deze dag. Je mag groots beginnen. Bij het feit dat je altijd een dak boven je hoofd heb, dat je leeft, dat je fijne vrienden hebt, kinderen en/of een partner, eten op tafel en stromend water. We nemen het vaak zo voor lief terwijl het een enorme rijkdom is als je kijkt naar de armoede op dit gebied bij anderen. Neem ook de dingen mee waar je specifiek deze dag dankbaar voor bent. Dat mooie contact, dat rustmoment, die mooie belevenis, die fijne eigenschap van jezelf of een ander. Voel waar jij je vandaag dankbaar voor voelt en beleef het eigenlijk weer opnieuw.

3. Ga een gesprek met God, engelen, het universum of met jezelf aan. Spreek uit wat je dwars zit en waar je graag hulp in wil ontvangen. Weet dat je alles mag noemen. Je bent echt geen zeur, je lucht je hart. Daarmee geef je je hart ook echt weer lucht. Er ontstaat weer ruimte voor nieuwe energie. Weet dat er altijd voor je gezorgd wordt en dat je beschermd wordt. Je ontvangt altijd wat je vraagt, soms neemt het wat tijd en soms sneller dan je denkt. Leg je zorgen in de handen van iets groters en laat ze daarmee voor de nacht los.

4. Luister naar een fijne geleide meditatie. Soms is het lastig om zelf de bovenstaande stappen te nemen. Je bent moe en hebt er geen energie voor. Het kan heerlijk zijn dat een ander je er gewoon even in meeneemt. Ik zelf vind een meditatie om mijn chakra’s te reinigen erg fijn. Als het mezelf even niet lukt geef ik me daar gewoon aan over. Wil je weten welke ik zelf fijn vind? Klik dan op deze link en je vindt hem. https://youtu.be/s3M8g5hqk-o

5. Fantaseer de goede kant op. Visualiseer voordat je gaat slapen hoe fijn de volgende dag is. Hoe makkelijk je op staat, de fijne interactie met andere mensen, de mooie dingen die op je pad komen en hoe alles gewoon vanzelf gaat. Je kunt ook iets wat je heel graag wil aantrekken visualiseren. Zie het helemaal voor je. Je kunt het bijna ruiken en proeven. En ga met dit mooie beeld in je hoofd slapen.

Kies één van de manieren en ga er eens mee aan de slag. Deel onder deze blog wat jou ervaring er mee is. Heb jij nog een andere manier? Deel hem dan onder deze blog.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *