Jouw herstellend vermogen is onvoorstelbaar!

Wij hebben allemaal onze eigen energie. Een oneindige bron van energie die altijd stroomt. Door de dag heen gebeurt er van alles met die energie. Je laat wat energie naar anderen stromen. Je ontvangt wat energie van anderen.

In de nacht droom en verwerk je soms veel wat iets doet met jouw energie. Je gedachten en de processen waar jij je in bevindt doen iets met je energie.

En zo is het iedere keer de vraag: ‘wat heb jij nodig om je energie weer aan te vullen?’ Hoe laad je jezelf op. Hoe aard je, hoe ontlaad je? Wat heb jij nodig.

Hoe zorg je dat jouw energie weer lekker stroomt. Dat doe je door jezelf de vraag te stellen: ‘Wat heb ik nu nodig?’. Jouw lichaam, geest en energie heeft een enorm krachtig zelfhelend vermogen. Het werkt altijd en je hoeft er nooit aan te twijfelen!

En het heeft alleen die vraag nodig: ‘wat heb ik op dit moment nodig?’ Een andere formulering kan zijn: ‘Wat voelt nu licht?’

En dan komt het antwoord echt vanzelf. Een tijdje geleden had ik een gesprek met mijn neef die zei: ‘maar dan ga ik weer nadenken!’ ‘Probeer het maar eens’ zei ik. ‘Wat voelt nu licht?’ Als vanzelf kwam het antwoord: ‘zo naar huis gaan en niets hoeven, gewoon met mijn gezin zijn.’ Nou daar heb je het. Niets hoofd, jouw gevoel weet echt wel wat je nodig hebt.

En raak je per ongeluk dan toch in je hoofd? Dan is mijn tip, ga met je aandacht naar je navel, naar je onderbuik. Leg je hand er eens op en stel de vraag nog een keer. Je hoofd hoeft het antwoord niet te bedenken, laat het antwoord maar naar je toe komen. Je kunt je even op je ademhaling concentreren. Zo leg je contact met je lijf en ga je ook uit je hoofd.

Sta open voor alles wat naar je toe wil komen. Een edelsteen die je vast wil houden, een broodje kaas, een dutje, even aan de slag in de tuin, een wandeling of even bellen met iemand. Zelfs al lijkt het heel onlogisch, doe het maar gewoon. Je hoeft het niet te snappen. Je herstellend vermogen wijst jou de weg.

En….. doe dan lekker wat je voelt. Voordat je het weet zit je weer heerlijk in je energie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *