Schrijf je vrij

Ik ben een sensitief en bewust mens. Ik besef me door de jaren heen steeds beter hoe intens ik het leven beleef. In iedere situatie ben ik me bewust van mijn eigen gevoelens, gedachten en triggers, die van de anderen in die situatie, de stemming en de uitgesproken en onuitgesproken communicatie. Daarnaast pik ik ook nog de energieen mee die anderen met zich mee dragen. Het maakt dat ik alles diep beleef. Ik bekijk alles van alle kanten en voel daarin wat er nodig is voor mezelf en voor anderen.

Je kunt je voorstellen dat ik daardoor heel vaak vol zit van al deze informatie. Het stroomt over. Het resultaat is dat ik in mijn hoofd zit, dat ik heel druk word of juist helemaal leeg ben en dat mijn hoofd vol watten zit.

Om alle prikkels te kunnen verwerken en er ook de waardevolle inzichten uit te kunnen halen, ben ik gaan schrijven. Dat ging heel natuurlijk. Het is echt mijn manier van afstemmen op mezelf.

Schrijven is een prachtige manier om je af te stemmen op jezelf. Je begint met schrijven wat er in je leeft. Er is geen regel over wat je moet schrijven of waar je moet beginnen. Je hoeft niet mooi te schrijven, je hoeft niet te letten op je taal gebruik. Je schrijft voor jezelf en mag laten stromen wat graag wil stromen.

Het bijzondere is dat als ik schrijf, ik ook altijd inzicht krijg in wat ik mag doen in situaties. Ik ontdek mijn wensen, mijn grensen, mijn triggers maar ook de bewustwording van de mooie dingen die ik meemaak. Ik krijg tijdens het schrijven door wat ik zelf mag doen. Het is helend. Het voelt verbonden. Het is verlichtend.

Schrijf jij?
Is het een vorm die jou zou kunnen helpen om je af te stemmen op jezelf?

Ik heb een uitdaging voor je. Koop een mooi boekje voor jezelf. Koop een boekje dat je al blij maakt als je er naar kijkt. Dat je uitnodigt om het er bij te pakken.
In het begin zal het wat discipline vragen. Als je niet gewent bent om te schrijven dan moet het in je systeem komen. Dat betekent dat je jezelf in het begin mag herinneren om het boekje erbij te pakken. Een paar tips van mij:

  • Wees niet te boos op jezelf als je niet dagelijks schrijft. Pak liever je boekje erbij als je voelt dat je het nodig hebt.
  • Laat los dat het mooi moet zijn wat je schrijft. Vaak blokkeert het zodra je er over na hoeft te denken. Het is heel normaal als je in het begin geen idee hebt hoe te beginnen. Begin maar gewoon met wat in je op komt, het gaat echt vanzelf stromen.
  • Geef jezelf de ruimte om alle gevoelens en emoties er te laten zijn. Het is jouw boekje. Je mag boos, verdrietig, jaloers, oplucht, gekwetst, etc. zijn. Juist doordat dit alles er mag zijn zal je inzicht krijgen.
  • Maak het leuk. Plak een plaatje, gebruik een kleurtje, schrijf een mooie quote, of bedenk iets anders. Niet moet natuurlijk en alles mag. Het is jouw feestje!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *