Tijd heb je niet, die maak je

Ik wil wel heel graag iets vanuit mijn hart gaan doen maar ik heb de tijd niet. Ik heb een baan, een gezin, vrijwilligerswerk, vrienden, een echtgenoot, hobbies en nog zoveel meer! Ik ben gewoon de hele tijd bezig. En dan heb ik ook nog tijd voor mezelf nodig Margot……

Het is wat ik regelmatig hoor. Je wil wel, maar de tijd staat eigenlijk altijd in de weg. Je energie gaat vooral naar het vechten tegen de tijd en het bedenken dat je geen tijd hebt.

Eigenlijk zonde. Zo is tijd de baas over jou en ben je afhankelijk van de tijd die je zou krijgen. Wat als het nou anders om is? Wat als jij de baas over je eigen tijd bent? Wat als jij bepaalt waar jij je tijd aan besteed?

Tijd heb je niet, die maak je. Die maak je voor wat jij belangrijk vindt. Misschien ben je daar zelfs al wel beter in dan je denkt! Je maakt namelijk tijd voor je baan, je gezin, je vrijwilligerswerk, je hobbies, je vrienden, je echtgenoot en ook nog voor jezelf. Misschen is het tijd om ook wat tijd te maken voor jouw droom? Als je midden in die worsteling zit is het moeilijk om te denken in mogelijkheden. Dus ik help je vast een stukje op weg.

Tips om tijd te maken voor je droom:

  • Ken je dat moment dat je je mee laat voeren door Candycrush, Hayday, Netflix of de tv? Je zou zo nu en dan kunnen kiezen om op zo’n moment echt eens te gaan zitten voor je droom.
  • Niet alles hoeft altijd tegelijk. Wat als je de ene week meer tijd maakt voor je vrienden en je hobbies en de andere week voor je eigen dromen?
  • Maak het begrip tijd niet te groot. Als je iedere dag, om de dag, een paar keer per week of zelfs één keer per week tussen de 15 en 60 minuten vrij zou maken dan heb je meer tijd dan je zelf had verwacht. Echt, ook in die relatief korte tijd kom je een stuk sneller vooruit dan als je diezelfde 15 tot 60 minuten gebruikt om te bedenken dat je geen tijd hebt.
  • Maak kleine bezuinigingen in tijd. Natuurlijk vliegt het idee dat je uren minder bezig kan zijn met je gezin, vrienden, werk, echtgenoot, je huishouden en jezelf je aan. Maar wat als jij op alles 5 minuten zou bezuinigen. Dan heb je al snel 15 minuutjes vrij te besteden.

Tijd is flexibel en vloeibaar. Het stroomt waar jij het naar toe leidt. Het heeft wel de neiging om zomaar voorbij te vliegen. Dus maak de tijd, ook voor je droom.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *